Nasze uczennice z pasją do gotowania!

Uczennice klasy 4 technikum żywienia i usług gastronomicznych Weronika Porzycka, Gabriela Surowiak wzięły udział w małopolskim konkursie „RegioSkills Małopolska”, organizowanym w ramach projektu „Zawodowa Małopolska 2025” przez Urząd Marszałkowski Województwa Małopolskiego – Departament Edukacji.

Konkurs, którego tematem była „Kaczka i królik z małopolskim akcentem”, składał się z dwóch etapów:
– części teoretycznej (test on-line) – w której uczestniczki sprawdzały swoją wiedzę gastronomiczną, po czym najlepsze sześć drużyn zakwalifikowało się do etapu praktycznego,
– części praktycznej, podczas której uczestnicy przygotowywali dania inspirowane tradycjami kulinarnymi naszego regionu.
Z ogromną radością informujemy, że Weronika Porzycka i Gabriela Surowiak zakwalifikowały się do drugiego etapu konkursu, który odbył się 23 października w Zespole Szkół Gastronomicznych nr 2 im. prof. Odona Bujwida w Krakowie. Nasze uczennice przygotowały wyjątkowe potrawy, które zachwyciły smakiem i estetyką. Do konkursu uczennice przygotowywała pani Ewa Frączek.
Udział w konkursie był wspaniałą okazją do rozwijania umiejętności zawodowych, kreatywności oraz poznawania smaków Małopolski!
Gratulujemy naszym reprezentantkom zaangażowania, odwagi i pasji – jesteśmy z Was bardzo dumni!
Czekamy z niecierpliwością na wyniki konkursu!