„Gęsina nie tylko na św. Marcina” – gotowanie w WZS
W dniu 29.10 nasza szkoła miała przyjemność być współorganizatorem konkursu „ GĘSINA NIE TYLKO NA św. Marcina”. Poziom konkursu był na bardzo wysokim poziomie, a wszyscy uczestnicy spisali się znakomicie, dlatego wybór nie był łatwy.
Jury w składzie: Jan Filipczyk, Robert Żmuda, Jakub Antoniszak, Dawid Domagała po burzliwych obradach zdecydowali o przyznaniu trzech pierwszych miejsc dla następujących szkół:
- Zespół Szkół Przemysłu Spożywczego w Krakowie ul. Macieja Miechowity 6, którą reprezentowali uczniowie : Krystian Kluczkiewicz i Wioletta Torba
- Centrum Kształcenia Zawodowego i Ustawicznego nr. 1 w Wadowicach, którą reprezentowali uczniowie: Karolina Bednarz, Wiktoria Dębowska
- Zespół Szkół Gastronomicznych nr. 2 w Krakowie ul. Zamojskiego 6, którą reprezentowali uczniowie: Kamil Krupa, Szymon Burzyński
Dziękujemy serdecznie Stowarzyszeniu Małopolskich Kucharzy i Cukierników za pomoc w zorganizowaniu konkursu, ufundowanie pucharów dla uczestników i nagród rzeczowych. Podziękowania pragniemy złożyć również sponsorom firmie Krasnystaw, Develey, Stoll, Dolina Karpia i gminie Zator. Podziękowania należą się również nauczycielom, którzy przygotowali młodzież do konkursu i wspierali rozwój młodych talentów. Dania smakowały i wyglądały przepięknie zachęcamy do obejrzenia fotorelacji.
{gallery}2019/43{/gallery}
{backbutton}