I MIEJSCE DLA NASZYCH UCZENNIC

I MIEJSCE DLA NASZYCH UCZENNIC

 6

       
    22 września na łowisku wędkarskim „Podolsze” odbyły się Mistrzostwa Szkół Gastronomicznych w przyrządzaniu potraw z karpia. W konkursie uczestniczyło pięć drużyn: z Krakowa, Radoczy, Tarnowa, Oświęcimia i Zatora.

      Naszą szkołę reprezentował kobiecy team: Julia Klaja z klasy II i Dominika Dzidek z klasy IV. Uczennice przygotowały Grillowanego karpia, marynowanego w kiszonej cytrynie z pieczonymi ziemniakami i sałatką z ogórka. Profesjonalna organizacja pracy oraz smak gotowej potrawy zostały docenione przez jury w skład, którego wchodzili kucharze należący do Stowarzyszenia Małopolskich Kucharzy i Cukierników. Dziewczyny spisały się znakomicie i zdobyły pierwsze miejsce.

Serdecznie gratulujemy i życzymy dalszych sukcesów !

 

{gallery}2019/31{/gallery}

 

{backbutton}

 

Facebook