„Wielkie Zatorskie Żniwa Karpiowe“ 2016/2017

„Wielkie Zatorskie Żniwa Karpiowe“ 2016/2017

7

   
   Nawet brzydka pogoda nie pozwoliła zepsuć corocznej rywalizacji szkół gastronomicznych w mistrzostwach przyrządzania potraw z naszej lokalnej chluby „karpia zatorskiego”.  W niedzielę  18.09.2016 podczas „Wielkich Zatorskich Żniw Karpiowych” stanęło do konkursy sześć szkół gastronomicznych.

   Wielozawodowy Zespół Szkół w Zatorze reprezentowany był przez parę kucharzy Łukasza Milowskiego i Michała Jarnota, uczniów II. i III. klasy Kucharz ZSZ w Zatorze. Pod opieką pani Justyny Paluchowskiej przyrządzili „Karpia z piekła rodem”, grillowaną roladę karpiową ze świeżymi liśćmi szpinaku, szynką parmeńską w bukiecie pomidorowo-paprykowym. Program tegorocznej imprezy na Łowisku Wędkarskim „Podolsze” był pełen atrakcji zorganizowanych również  przez międzynarodowe grupy Wegrów z Berekfurdo i Słowaków z Bojnic, a stoły pod straganami kulinarnymi uginały się od lokalnych przysmaków przyrządzonych w większości przez lokalne Koła Gospodyń Wiejskich

 {gallery}2016/25{/gallery}

{backbutton}

 

Facebook